Pages

17 Ekim 2012 Çarşamba

3 TOYGA ÇORBASI

Toyga çorbasını bilir misiniz?Her yörenin kendine göre tarifi var.Ben Ankara'nın Çamlıdere ilçesindenim ve biz o yörede pirinçli olarak yaparız.Bu çorbanın dikkat etmeniz gereken bir kaç püf noktası var.Öncelikle kaynayıncaya kadar çorbayı karıştırmazsanız eğer çorba kesilir.Bu nedenle muhakkak kaynayıncaya kadar çorbayı yavaş yavaş karıştırmalısınız.Diğer bir dikkat etmeniz gereken nokta ise kaynadıktan sonra tuzu ilave etmelisiniz.Bununda nedeniz kesilmemesi için.Son olarak kekiği pişmeden ilave edin ki çorba kaynadıkça kekikle özdeşleşsin.Böylelikle çorbayı içerken kekiğin tadını daha rahat alırsınız.
Malzemeler:
1 kase süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
2 kahve fincanı pirinç
Tuz,kekik
Sosu için:
Tereyağı
Domates salçası



Hazırlanışı:
Çorba pişireceğiniz tencerede yumurta ile unu çırpın.Yoğurdu ilave edin.Azar azar soğuk su ekleyerek ayran kıvamına getirin.Ayıklayıp, yıkadığınız  pirinci ilave edip ocağa koyun.Orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın.Kaynamaya başladıktan sonra tuzu ve kekiği ekleyin.Pirinci pişinceye kadar ara ara karıştırarak pişirin.
O sırada bir tavada tereyağını eritip salça ile sos hazırlayın.
Çorbanın üzerine sosu dökerek servis yapın.


3 yorum:

  1. Çorbalara asla hayır demem:)genelde hiçbir çeşidini ayırmıyorum ama yoğurtlu olanların tadını daha çok seviyorum.. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Aynen bende :) Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Bende çok severim anneciğim hep yapardı

    YanıtlaSil