Pages

24 Aralık 2012 Pazartesi

0 SEBZELİ KAĞIT KEBABI


Malzemeler:
400 gr biftek
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet  haşlanmış havuç
1 kase haşlanmış bezelye
2-3 adet renkli biber (kırmızı,yeşil ve sarı)
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber
Marine için:
1 adet soğan
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kimyon,kekik,karabiber,tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ



Hazırlanışı:
Etleri 4 eşit parçaya bölün.Derin bir kaba tüm marine malzemelerini ilave edip et ile karıştırın.En az 2 saat buzdolabında dinlendirin.

Soğanı,domatesleri,haşlanmış havuçları ve biberleri küp küp doğrayın.Tavada kızdırılmış yağda doğranmış sebzeleri ve bezelyeyi soteleyin ve salçayı ekleyip karıştırın.Tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın ve altını kapatın.


Ayrı bir tavada kızdırılmış yağda etleri suyunu çekinceye kadar kızartın.


Alüminyum folyodan ve yağlı kağıtdan 4 parça dikdörtgen şeklinde kesin.Alta folyo üste yağlı kağıt gelecek şekilde yerleştirin.Her bir kağıdın üzerine bir parça et ve sotelenmiş sebzeden koyun.Kağıdın kenarlarını ortasına doğru katlayın.Aynı şekilde folyoyuda üzerine katlayın.Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin.


190 derecede fırında pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder