Pages

29 Ocak 2013 Salı

0 BULGURLU YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler:
1 kase haşlanmış yeşil mercimek
1 kahve fincanı bulgur
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kase et suyu
1 çorba kaşığı erik ekşisi
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber, nane



Hazırlanışı:
Tereyağını tavada eritin. Eritilmiş yağda ince doğranmış soğanı ve sarımsağı kavurun. Domates ve biber salçasını ekleyip, karıştırın. 1-2 kez karıştırdıktan sonra et suyunu ve sıcak suyu ilave edin. Kaynadıktan sonra bulguru ekleyin. Bulgur yumuşamaya başlayınca haşlanmış mercimeği ekleyin.
O sırada ayrı bir tavada unu kavurun. Soğuyunca sulandırıp kaynamakta olan çorbaya ilave edin.Kaynayıncaya kadar çorbayı karıştırın. Erik ekşisini sulandırıp çorbaya ekleyin. Erik ekşisini daha önce Cümcük tarifi sırasında sizlere tanıtmıştım. Ekşi yerine limon suyu da kullanabilirsiniz.
Çorbaya tuzu ve baharatları ekleyip 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatın ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder