Pages

23 Mart 2013 Cumartesi

0 MANTARLI HİNDİ


Malzemeler:
4 adet hindi fileto
1 adet kuru soğan
3 adet yeşil biber
1 kase mantar
1 su bardağı domates sosu
3 diş sarımsak
Zeytinyağı, tuz, kara biber, pul biber, kimyon, zerdeçal, zencefil, kekik



Hazırlanışı:
Mantarları doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin. O sırada soğanları soyun ve jülyen doğrayın. Kızdırılmış yağda soğanları soteleyin. Biberleri de jülyen doğrayın ve sotelenmiş soğanlara ekleyin. Sarımsakları da doğrayıp, ekleyin. Beklettiğimiz mantarları yıkayıp, tavaya ekleyin. Karıştırdıktan sonra domates sosunu, tuzu ve baharatları ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra 1 su bardağı su ekleyin. Biraz kaynattıktan sonra altını kapatın.
Fırın tepsisine hindi filetoları dizin. Üzerine de hazırladığınız mantar soteyi dökün. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında yarım saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder