Pages

30 Mart 2013 Cumartesi

2 SULU KÖFTE


Hem çorba hem de yemek niyetine yiyebileceğiniz biz lezzet. Herkesten farklı olarak sarımsak koyuyorum. Gerçekten güzel oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
Köfte için:
300 gr kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber, pul biber, kırmızı biber
Pişirmek için:
2 adet patates
2 yemek kaşığı salça
Yağ
Limon suyu
Tuz, karabiber, kırmızı biber, pul biber
3-4 diş sarımsak



Hazırlanışı:
Öncelikle köfteleri hazırlayın. Bunun için yoğurma kabına kıymayı, bulguru, yumurtayı, tuzu ve baharatları ekleyip, yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın ve unlu tepsinin içine koyun. Her tarafı un olsun diye tepsiyi sallayın.


Yemeği yapacağınız tencerede yağı ve salçayı kavurun. Suyu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca içine yavaş yavaş köfteleri ekleyin. Ardından soyup küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin. Biraz bu halde kaynadıktan sonra limonu, tuzu ve baharatları ekleyin. Köfteler ve patatesler pişinceye kadar kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra dövülmüş sarımsağı ekleyin ve kısa bir süre daha pişirin. Altını kapattıktan sonra üzerini pul biber yada maydanoz ile süsleyip servis yapabilirsiniz.


2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Bende sarımsak koyarım eğer tariflerimde sarımsak yoksa mutlaka unutmuşumdur . Hemen hemen her yemeğe sarımsak katarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben de genelde her yemeğime koyarım. Ayrı bir lezzet katıyor.

      Sil