Pages

30 Ocak 2014 Perşembe

0 MERCİMEK ÇORBASI


Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı kırık pirinç
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 adet domates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kase tavuk suyu ( ya da 1 adet tavuk bulyon)
1 yemek kaşığı domates salçası
Pul biber, karabiber, tuz, nane

Hazırlanışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp, yağda kavurun. Havucu yıkayıp, soyun ve küp küp doğrayın. Mümkün olduğunca küçük doğrayın ve ilave edin. O sırada kırmızı ve yeşil biberleri aynı şekilde doğrayıp, ilave edin. Biraz karıştıktan sonra salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Domatesi küp küp doğrayın ilave edin ve tencerenin yarısına kadar su ekleyin. Kırmızı mercimeği, pirinci ve tavuk suyunu ekleyin. Malzemeler yumuşayıncaya kadar kaynatın. Kıvamı koyu olduysa eğer kıvamını ayarlamak için su ekleyebilirsiniz. Malzemeler yumuşadıktan sonra çorbayı blendırdan geçirin. Tuzu, naneyi ve baharatları ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder