Pages

27 Ekim 2014 Pazartesi

0 MÜCVER


Malzemeler:

  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 9-10 sap ıspanak
  • Dereotu
  • 150 gram kaşar
  • 3 adet yumurta
  • Un
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Kızartmak için yağ
  • Sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı:

Patateslerin ve kabakların kabuklarını soyun. Dere otunu ve ıspanağı yıkayın. Kabakları, patatesleri, ıspanağı, dereotunu ve kaşar peynirini rondo da doğrayın. Bu karışıma yumurtayı, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip, karıştırın. Unu azar azar karışıma ilave edin ve karıştırın. Kızartılacak kıvama geldikten sonra kızgın yağa kaşık kaşık koyun. Üzerine hafifçe bastırıp şekil vererek iki tarafını kızartın. Fazla yağı çekmesi için kağıt havlu üzerine alın ve daha sonra servis tabağına koyun. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder