Pages

2 Aralık 2014 Salı

0 YEŞİL DOMATES KIZARTMASI


Malzemeler:

  • 4 adet yeşil domates
  • Karabiber, kırmızı biber, tuz
  • Kekik
  • Sıvı yağ
Panelemek için:
  • Yarım su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • Galeta Unu
Hazırlanışı:
Yeşil domatesleri halka halka dilimleyin. Unu bir tabağa alın ve karabiberi, kırmızı biberi, tuzu ve kekiği üzerine ekleyip, harmanlayın. Ayrı bir tabağa yumurtaları kırıp ve tuzu ekleyip, çırpın.  Başka bir tabağa da galeta ununu boşaltın. Domates dilimlerini önce baharatlı un karışımına sonra yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda arkalı önlü domates halkalarını kızartın. Kızaran domatesleri peçetenin üzerine alıp yağını çekmesini sağlayın. Daha sonra servis tabağına alın. İsterseniz yoğurt ile servis yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder