Pages

27 Ocak 2015 Salı

1 SOĞAN DOLMASI


Malzemeler:

  • 4 adet büyük boy kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı pirinç
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 150 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Kimyon, tuz, karabiber, pul biber, kekik
  • 1 bardak su

Hazırlanışı:
Soğanları soyun. Boylamasına ortadan ikiye kesin. Ortasının küçük parçasını alın. Soğanları bir tencereye alın. Üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Yumuşayıncaya kadar kaynatın. Altını kapattıktan sonra soğuk sudan geçirip, yaprak yaprak ayırın.
Kıymayı bir tavaya alın. Soğanların ortasından çıkardığınız küçük parçaları ince ince doğrayıp, kıymaya ilave edin. 2 yemek kaşığı sıvı yağ, domates salçasını, pirinç ve baharatları ilave edip, dolma içiniz hazırlayın. Haşladığınız soğan yapraklarını bu içten koyup, sarın ve tencereye dizin. 
Bir tavada yağın geri kalanı ile biber salçasını biraz kavurup, suyu ilave edin. Tuz ekleyip, bu karışımı dolmaların üzerine ilave edin. Üzerine bir tabak kapatıp, kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

1 yorum: